Schaatsclub Bedum

logo-schaatsclub

In de jaren 80 waren de weergoden de schaatssport goed gezind. In oktober 1984 werd dan ook voor de actieve schaatsers schaatsclub Bedum opgericht. Op dit moment heeft de schaatsclub 75 leden. Het motto die de groep heeft is:

Schaatsen doe je alleen, wij doen het samen!

De ijsbaanvereniging was en is nog steeds de moedervereniging waarvan schaatsclub Bedum een zelfstandig onderdeel is. De enige voorwaarde voor het lidmaatschap van schaatsclub Bedum is dat je ook lid van de ijsbaanvereniging moet zijn.

Zodra de ijsbaan in sportcentrum Kardinge open gaat is de trainingsgroep hier te vinden op elke woensdagavond van 20.15 tot 21.30  uur. Er zijn vier verschillende niveau groepen, die ieder hun eigen trainer  hebben. De schaatsers zijn herkenbaar aan onze door tuincentrum Eldorado te Zuidwolde gesponsorde geel/blauwe trainingsjacks.

schaatsjack

Tijdens deze trainingen wordt er veel geschaatst en gewerkt aan de conditie en de techniek, maar bovenal moet het gezellig zijn. De groepen zijn  recreatief en iedereen vanaf 16 jaar kan op zijn eigen niveau meedoen.

foto2_klein

Regelmatig wordt er door leden van de trainingsgroep aan toertochten mee gedaan zoals de Alternatieve Elfstedentocht die elk jaar wordt verreden op de Weissensee in Oostenrijk en als het weer het toelaat tochten op het Groningerland. Ze hebben dan ook veel baat gehad van de vele trainingen. Ook organiseert de schaatsclub uitstapjes, zoals FlevOnice, Thialf of een andere ijsbaan.

In het voorjaar is er een fietstocht en voor aanvang van het seizoen worden er skeelerlessen gegeven.

bestand_000

Mocht u geïnteresseerd zijn en meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met:

Herman Bos herman46@xs4all.nl of tel. 050-3013597 of ga naar:

Algemene informatie en wil je graag lid worden ga dan de link Lid worden

 

Leuke video gemaakt van een training, klik s.v.p op onderstaande link:

https://www.facebook.com/ludy.bultena/videos/1102589879773812/

 

Jaarlijks terugkerend fietsuitje en zomer skeelertraining;

bestand_000-1

 

skeeler2  skeeler1